Gaziantep'te Öfkelenen Vatandas BDP binasını ateşe verdi


Gaziantep'te meydana gelen terör saldırısına öfkelenen vatandaşlar, BDP ilçe binasını ateşe verdi.

Gaziantep'te polis karakolu yakınında meydana gelen patlamanın ardından bölgede toplanan öfkeli kalabalık, BDP Şehitkamil İlçe başkanlığı binasını ateşe verdi. 

Saldırıya tepki gösteren çok sayıda kişi olay yerine gelerek, PKK ve Abdullah Öcalan aleyhine sloganlar attı. 

Olay yerinde yaklaşık 500 kişinin parti binası çevresinde toplandığı tahmin ediliyor. Bölgeye çok sayıda polis ve itfaiye sevk edilirken, öfkeli kalabalık sakinleştirilmeye çalışılıyor. 


ÖMER ÇELİK'TEN ÖNEMLİ UYARI 


Çelik, "PKK, halk desteği bulamayınca artık Antep'te sivil halka doğrudan saldırmaya başladı. PKK, Sokakta kaos çıkmasını istiyor"dedi. 

Ömer Çelik'in açıklamaları şöyle: 

"PKK, 'devrimci halk savaşı başlatacağım' diye çıktığı yolda, halk desteği bulamayınca artık Antep'te sivil halka doğrudan saldırmaya başladı. Bu yeni aşama, PKK'nın arkasındakı organizasyonun hedefleriyle uyumludur. PKK, Sokakta kaos çıkmasını istiyor. Vatandaşlarımızı kışkırtıyor. Buna karşı, bütün kesimlerin sağduyulu davranarak cevap vermesi gerekir. Kimse, güvenlik güçlerinin misyonuna soyunmamalıdır." 

PATLAMADA 8 KİŞİ ÖLDÜ 64 KİŞİ YARALANDI 


BDP binasının yakılmasına kadar giden olaylar saat 19.45 sıralarında Şehitkamil İlçesi'nde meydana gelen patlamanın ardından başladı. 

PKK'lılar, Karşıyaka Polis Merkezi yakınına getirip otobüs durağında park ettikleri otomobildeki patlayıcıları uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Kulakları sağır eden patlamayla birlikte durakta yolcu indirip bindiren iki otobüs alev aldı, çevredeki araçlar hasar gördü, ev ve işyerlerinin camları kırıldı. Aralarında polislerin de bulunduğu 8 kişi öldü, 64 kişi yaralandı, ortalık savaş alanına döndü. 

Patlamanın sonrasında bir grup vatandaş teröre tepki gösteren sloganlar attı ve olaylar bu noktaya kadar geldi. Güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.
Arama Sonuçları:gaziantep,son dakika,bdp binası ateşe verildi,gaziantep saldırı,bomba,patlama