Harc ucretleri

Arkadaşlar yapılan açıklamalar göre 1.ögretim ve acık ogretim harc ucretlerinin kalkdırıldıgı duyuruldu. Evet yanlıs degil :) Ama şu soruyu sormayı unutmayın;

2 .Ögretim Harc Ucretleri ne oldu ?


    2.ögretim harc ücretlerinde degişen bişey yok arkadaş, ister paran olsun ister olmasın 2.ögretim  okuyosan bip.. bip.. ödeyeceksin diyor devletimiz... 

    Heyecanla harc ucretleri kalkar diye ümit ederken biz yandık başkaları yanmasın derken bir kazık daha girdi sanki acısını hissettim. Artık ben bu egitim sistemine diyecek bir söz bulamıyorum arkadaşlar.Okuyun diyolar okumaya çalışıyoz bu seferde g..tümüzden ( afedersiniz) donumuzu istiyorlar. Daha fazla bişey yazmıcam arkadaşlar bunu yazının sonu iyiye gitmez bırak durduk yere mahkemelerle ugraşmayalım şimdi... İçimizden bu kararı anma ve kutlama merasimine ben başladım. Ödedigimiz bütün harçlar yetkili yerlere girsin diyerlerek geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum arkadaşlar.

Arama Sonuçları:harclar kaldirildi,harc ucretleri,2.ogretim harclar,acik ogretim harclari,kaldirildi,ogrenciler,universite harclari

Terörü Kınıyoruz ! Yazıklar Olsun!



Gaziantep'te Karşıkaya Polis Karakolu yakınlarında bomba yüklü bir aracın patlaması sonucu 8 vatandaşımızın yaşamını yitirdiğini, çok sayıda vatandaşımızın da yaraladığını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu saldıralar şüphesiz ki hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. 

Terörü bir kez daha nefretle ve şiddetle kınıyor, yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; Türk Ulusuna başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.




Arama Sonuçları:terörü kınıyoruz,yazıklar olsun,gaziantep,bomba patlaması,terör

Gaziantep'teki Patlama


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Karşıyaka Polis Merkezi'ne çok yakın bir mesafede duran araçta meydana gelen patlamada 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 66 kişinin yaralandığını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Karşıyaka Polis Merkezi'ne çok yakın bir mesafede duran araçta meydana gelen patlamada 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 66 kişinin yaralandığını söyledi. 

Bakan Fatma Şahin, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü MOBESE Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, milletvekilleriyle kriz masasında olduklarını söyledi. 

Şahin, "Saat 19.45 civarında Karşıyaka Polis Merkezi'ne çok yakın bir mesafede duran bir araçta meydana gelen patlamada, biri halk otobüsü, diğeri adliyenin servis otobüsü ile 3 tane sivil araçta bulunan 8 vatandaşımız hayatını kaybetti, 66 yaralımız var. Bunlardan 3'ü ağır yaralı. Çok acı bir olayı hep beraber yaşıyoruz" dedi. 

Haber okumak için tıklayınız


Arama Sonuçları:gaziantep'teki patlama,antep patlama,son durum,patlamayla ile ilgili açıklama,son dakika gaziantep

Winzip Rekora Gidiyor



Bilgisayar kullanıcılarının vazgeçilmez yazılımlarından dosya sıkıştırma uygulaması WinZip, kısa süre içerisinde indirilme oranlarında oldukça önemli bir dönemeci almış olacak.

Geçmişten günümüzde gelişen yazılım dünyasında çeşitli kategorilerde hizmet vererek kullanıcıların yardımına koşan binlerce uygulama mevcut. Sorunlara çözüm olmasının yanı sıra ilgili işlemi kolaylaştıran sistemlerin bir kısmı adeta bilgisayarların bel kemiği haline gelmiş durumda.
Özellikle birtakım yazılımlar neredeyse her kullanıcının cihazında yer alıyor. Bu tarz isimlerden birisi ise WinZip. Dosya sıkıştırma alanının liste başı markalarından olan yazılım, görücüye ilk çıktığı 1991 yılından bu yana senelerdir gelişerek yoluna devam ediyor.
Son olarak gündemi meşgul eden Microsoft'un Windows işletim sistemi serisinin yeni üyesi olacak Windows 8'in metro arayüzüne ayak uydurmak isteyen firma bunun için revizyon çalışmalarına başlamıştı.
Kısa süre önce firma başkanı Patrick Nichols tarafından yapılan açıklamaya göre WinZip önemli bir dönemece doğru hızla yol alıyor. Yayınlanan rapora göre 1 milyar indirmeye yaklaşan program tahminen 3-4 hafta içerisinde ilgili sayıya ulaşmış olacak.
Heyecanlı bir bekleyiş içerisinde olan yetkililer ek olarak promosyon düzenliyorlar. Buna göre 14 Eylül'e kadar -Windows için- WinZip 16.5'iindiren herkes WinZip Courier 3.5'e ücretsiz sahip olabilecek. E-mail istemcilerine şifreleme, imaj boyutlarını değiştirme ve sıkıştırma fonksiyonlarını ekliyor. Üstelik promosyana dahil olan herkes 60 inçlikSamsung HDTV çekilişine dak kazanıyor.



Arama Sonuçları:winzip,rekor,bilgisayar,samsung,winzip rekora kosuyor

Gaziantep'te Öfkelenen Vatandas BDP binasını ateşe verdi


Gaziantep'te meydana gelen terör saldırısına öfkelenen vatandaşlar, BDP ilçe binasını ateşe verdi.

Gaziantep'te polis karakolu yakınında meydana gelen patlamanın ardından bölgede toplanan öfkeli kalabalık, BDP Şehitkamil İlçe başkanlığı binasını ateşe verdi. 

Saldırıya tepki gösteren çok sayıda kişi olay yerine gelerek, PKK ve Abdullah Öcalan aleyhine sloganlar attı. 

Olay yerinde yaklaşık 500 kişinin parti binası çevresinde toplandığı tahmin ediliyor. Bölgeye çok sayıda polis ve itfaiye sevk edilirken, öfkeli kalabalık sakinleştirilmeye çalışılıyor. 


ÖMER ÇELİK'TEN ÖNEMLİ UYARI 


Çelik, "PKK, halk desteği bulamayınca artık Antep'te sivil halka doğrudan saldırmaya başladı. PKK, Sokakta kaos çıkmasını istiyor"dedi. 

Ömer Çelik'in açıklamaları şöyle: 

"PKK, 'devrimci halk savaşı başlatacağım' diye çıktığı yolda, halk desteği bulamayınca artık Antep'te sivil halka doğrudan saldırmaya başladı. Bu yeni aşama, PKK'nın arkasındakı organizasyonun hedefleriyle uyumludur. PKK, Sokakta kaos çıkmasını istiyor. Vatandaşlarımızı kışkırtıyor. Buna karşı, bütün kesimlerin sağduyulu davranarak cevap vermesi gerekir. Kimse, güvenlik güçlerinin misyonuna soyunmamalıdır." 

PATLAMADA 8 KİŞİ ÖLDÜ 64 KİŞİ YARALANDI 


BDP binasının yakılmasına kadar giden olaylar saat 19.45 sıralarında Şehitkamil İlçesi'nde meydana gelen patlamanın ardından başladı. 

PKK'lılar, Karşıyaka Polis Merkezi yakınına getirip otobüs durağında park ettikleri otomobildeki patlayıcıları uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Kulakları sağır eden patlamayla birlikte durakta yolcu indirip bindiren iki otobüs alev aldı, çevredeki araçlar hasar gördü, ev ve işyerlerinin camları kırıldı. Aralarında polislerin de bulunduğu 8 kişi öldü, 64 kişi yaralandı, ortalık savaş alanına döndü. 

Patlamanın sonrasında bir grup vatandaş teröre tepki gösteren sloganlar attı ve olaylar bu noktaya kadar geldi. Güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.
Arama Sonuçları:gaziantep,son dakika,bdp binası ateşe verildi,gaziantep saldırı,bomba,patlama

Son Dakika Gaziantep te Patlama


Gaziantep Valisi Erdal Ata, Karşıyaka polis karakolu yakınında meydana gelen patlamanın nedeninin, bomba yüklü bir aracın inflak ettirilmesi olduğunu belirtti.

PKK'lı teröristler Gaziantep'te bu akşam bomba yüklü otomobili infilak ettirerek gerçekleştirdikleri saldırıyla bayramı kana buladı, 7 ölü ve çok sayıda yaralı var.

PKK'lı teröristler Gaziantep'te bu akşam bomba yüklü otomobili infilak ettirerek gerçekleştirdikleri saldırıyla bayramı kana buladı, 7 ölü ve çok sayıda yaralı var. Polis merkezini hedef alan saldırıda ortalık savaş alanına dönerken 2 halk otobüsüyle 2 otomobil alev alev yandı, çevredeki işyerleri ve evlerle araçlar hasar gördü. Halk galeyana gelirken, kalablığın yürüdüğü BDP binasında polis önlem aldı. 

Patlama, kentin en merkezi yerlerinden Şehitkamil İlçesi'ndeki Karşıyaka Polis Merkezi önünde saat 19.45 sıralarında meydana geldi. İşyerlerinin bulunduğu bölgede, akşam saatinde caddenin en kalabalık olduğu sırada tahrip gücü yüksek patlayıcı yüklü otomobili Polis Merkezi'ne 10- 15 metre uzaklıkta park edip ayrılan bir terörist, uzaktan kumandayla bombayı infilak ettirdi. Kulakları sağır eden patlamayla birlikte otomobil havaya uçarken, durakta yolu indirip bindiren 2 halk otobüsü ile yabancı plakalı bir otomobil alev alev yanmaya başladı, çevredeki binaların camları kırıldı, araçlar tahrip oldu. 

CAN PAZARI YAŞANDI 


Patlamayla alev topuna dönen halk otobüslerindeki yolcular ve çevrede bulunanlar canlarını kurtarmanın derdine düştü. Aralarında, Karşıyaka Polis Merkezi'nde görevli polislerin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralanırken, otobüslerde alevler arasından çıkamayan bazı yolcular diri diri yandı. 

Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırılırken, kan anonsları yapıldı. Sağlık Müdürlüğü, hastaneleri alarma geçirdi ve bayram nedeniyle izinli doktorlar ve sağlık personeli göreve çağrıldı. Çok sayıda yaralıdan durumları ağır olanlar ameliyata alındı. 

BOMBALI ARAÇ ARANIYORDU 


Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencisi olan Şarlıurfa'nın Suruç İlçesi nüfusuna kayıtlı Mehmet Emin Hasandağ adlı kişinin, iki hafta önce bomba yüklü 27 E 7278 plakalı otomobille Gaziantep'e geldiği istihbaratını alan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, tüm birimleri uyarmıştı. Ancak polisin bir türlü ulaşamadığı bu kişinin, saldırıyı düzenlediği değerlendiriliyor. 

Güvenlik güçleri, bomba yüklü aracı park edip uzaklaşan bir kişinin eşkalini belirleyerek yakalanması için çalışma başlattı. 

BDP BİNASINA YÜRÜDÜLER 


Saldırıya tepki gösteren çok sayıda kişi olay yerine gelerek, PKK ve Abdullah Öcalan aleyhine sloganlar attı. 

Bu sırada 500 kişilik grup da BDP il binasına doğru yürüylüşe geçti. Polis, öfkeli kalabalığın binaya yaklaşmasını engelllemek için çevrede yoğun önlem aldı. 



Arama Sonuçları:son dakika,son dakika gaziantepte patlama,gaziantep,patlama,antepte patlama,terörist saldırı,son dakika haber,bomba patlaması antep

Neden Hocam.com ?

Sanal Kampüs Hocam.com 'a neden üye olmalıyız ?

   Ilk olarak hocamın tercih edilmesinin en büyük sebebi ve en güzel özelligi üyelerinin üniversite ögrencilerinden oluşmasıdır. Üniversiteli seviyeli insanlardan olmuş üye kitlesi hocam.com 'a en büyük artıyı ve güzel bir ortam oluşmasının temelini oluşturdugu görülmektedir. Böylece güzel bir sohbet ortamı ve yapılan paylasımların ve yorumların kalitesi siteye girildiginde göz çarpmaktadır. Kısacası Hocam ;üniversiteli gençleri kaynaştıran bir platformdur.

Tamamen Üniversitelilere Hizmet Etmektedir.


Hocam.com‘a nasıl üye olabilirim?

Üye olmak için 
tıklayınız
- Hocam.com’a herkes öyle tek tıkta üye olamaz. İlk önce ön üyelik başvurusunda bulunursunuz.
- Üyelik başvurusu yaptıktan sonra sağlam bir kuyruk beklemeniz gerekiyor.
Ramazan pidesi kuyruğu, elektrik, su faturası kuyruklarına hiç benzemiyor.
Bol haneli, bol sıfırlı hanelerle ölçülüyor bu kuyruk..

Hocam.com’a üyelik şartları nelerdir ?

Ben bekleyemem, şekerim, tansiyonum var diyorsanız o zaman Hocam  size 4 tane seçenek sunuyor…

1) Hocam’a neden üye olmak istediğinizi blogunuzda paylaşın.

Kişisel blogunuzda ya da sitenizde Hocam’a neden olmak istediğinize dair bir yazı yayınlayarak hemen kuyruğun başına geçebilirsiniz.
- Blogunuz sadece bu yazıyı yazmak için açılmış olmamalıdır.
- Yazınız http://www.hocam.com adresine yönlendirilmiş ve “üniversite” kelimesinin geçtiği bir link içermelidir.
Örnek: üniversite
- Facebook, twitter vb. sosyal ağlar ya da forumlarda eklediğiniz yazılar geçersizdir.
- Yazının üyeliğiniz aktive edildikten sonra yayında kalması gerekmektedir.
- Yazının adresini aşağıdaki form aracılığıyla bizimle paylaşabilirsiniz.

2) Bloğun yoksa, parası neyse basar üyeliğimi de alırım diyorsanız bu sistem tam size göre.
Hocam.com Mağazasına giriyorsunuz. 19 TL değerindeki bir tişörtü alarak kuyrukta listenin en başına geçip üyeliğinizi aktif ettirebiliyorsunuz.

3) Kusura bakmayın, torpil her yerde.. Öğrenciyim ben, param da yok bloğumda yok safına yatıyorsanız torpilinizi konuşturaracaksınız o halde..
İçerde üye olan tanıdıklar var diyorsanız ve sizin için 50000 HP’sine (Hocam Puan) kıyabilecek bir tanıdığınız varsa onları aarya koyup bu listeyi ters çevirebilirsiniz.

4) Abi benim dışarıda sosyal çevrem geniştir. Burada bir kimsem yok ama dışarıdan birisini getirsem bir güzellik yapar mısınız ?
İşte Hocam.com bu güzelliği de sağlıyor ve ön üyelik bağlantınızı arkadaşlarınıza yolluyorsunuz.
Sizin bağlantınızla gelerek üye olan arkadaşlarlarınız sayesinde, her arkadaşınız için sıralamada 5.000 kişi öne geçebilirsiniz.
Ne kadar arkadaş o kadar sıra 

Neden Hocam.com’a üye olmak istiyorum ?

1) Ben bir üniversite genciyim ve bu tarz ortamlarda öğrenebileceğim bir çok şey olduğunu inanıyorum.
2) Bölümüm ve bölümümden kişilerle iletişim kurmamı sağlayacağını düşünüyorum.
3) Üniversiteler arası diyologlar gelişiyor.
4) Hangi Üniversitede neler olup bitiyor hepsini öğrenebileceğine inanıyorum.
5) Günümüzde her şey önce sosyal paylaşım sitelerinde yer alıyor ve ilk öğrenen olabiliyorsunuz.
6) Seviyeli ve kültürlü bir ortam.
7) Gelişime açık bir yer.
Bilgi ve tecrüberinizi rahatlıkla paylaşabileceğimiz ortam.
9) Farklılık yarattığı için.
10) Ders notları, ödev paylaşımlarının yapılacabileceği bir yer ki öğrenci açısından büyük bir nimet.
11) Kariyer planınıza yön verecek bir özellik taşımaktadır ki bilgi ev paylaşımlarla bu şekillenecektir.
12)Can sıkıntınızı gidermesi için mini oyunlar, testler, bilgi yarışmaları, anketler vs. yer almakta..
13) Genel kültür için birebir.
14) Çeşitli etkinleklerle sosyal medyada daki ve dünyadaki yerinizi belirlemenize olanak sağlar.
15) Seviyeli muhabbetler ve iyi dostluklar kurulacağına inandığım bir yer.

Bu aradabu oluşumun Türkiye’de önemli bir girişimcilik özelliği taşıdığıda söylenebilir ama yenilikler şart.

Hocam'a üye olma işlemlerinizi hızlandırmak istiyorsanız bu linkten üye olabilirsiniz?
  
Üyelik için tıklayınız...

Arama Sonuçları:hocam.com,hocama nasıl üye olunur,hocam üyelik işlemi hızlandır,neden hocam.com?

Free WordPress Blog Teması


   Arkadaşlar gayet sade ve şık duran bir blog teması. Karışıklıgı sevmeyenler için tavsiye edebilecegim bir tema. Temayı ben kurup kullanmadım ama eger kullanan sorun yaşarsa burdan yardımcı olamaya çalışırım.Temanın eklentileri içinde olarak aşagıda veriyorum.İyi bloglamalar...

Muhammed Kaya tarafından çizilip, css dökümünden sonra wordpress’e entegre edilmiş harika bir kişisel blog teması. Hem sade olduğu için bir çok blogunuzda kullanabilirsiniz.

Arama Sonuçları:wordpress temalari,free themes,free premium wordpress themes,free templates,wordpress blog teması,ucretsiz

Wordpress Tema Paylasımlarımız Basladı


Wordpress Tema Paylasımlarımız başlamıştır.

    Bir sinirle wordpresse yeter diyip blogger'a geçtim ama malesef blogger bütün isteklerimi karşılamıyor. O yüzden sanırım biraz blogumu aksatmaya başladım. Neyse konuya dönelim arkadaşlar.Wordpress temalarında geniş bir arşim var ve cogu temaya elim uzanıyor. Cogu webmaster forumu warez olarak saydıgında forumda paylaşmayı uygun görmüyorum ve açıkçası forumlarda paylaşmakta istemiyorum.Blogumda arada güzel wordpress temalarını paylaşmayı düşündüm.Eger blogumu takip ediyosanız yada bu yazıyı okuyosanız bu konu altından istekte bulunabilirsiniz.Neyse daha fazla uzatmadan paylaşımlarım umarım işinize yarar diyor ve iyi bloglamalar diliyorum..
                                                                                                                     ~ Psikopus




Arama Sonuçları:wordpress,wp theme,wordpress premium themes,wordpress temaları,
Wordpress Tema Paylasim
Psikopus Reviewer-Name-Hereon Aug 19 2012
Rating: 5

Satışı yapılan en ilginç ürünler

Sanal alemdeki alışveriş pastasından payına düşeni almaya çalışan ilginç ürünler satan alışveriş siteleri, uygun fiyat, ürün çeşitliliği, kargo indirimi, kapıda ödeme ve kredi kartlarına avantajlı ödeme seçenekleriyle tüketicilerin dikkatini çekmeye çalışıyor. Son zamanlarda sayıları artan ve sadece ilginç ürün satışı yapan bazı siteler de sundukları sıra dışı ürünlerle satışlarını artırmaya çalışıyor.

Bu ilginç ürünlerden bardak, kalemlik, küllük ve para kabı olarak kullanılabilen objektif bardak, 40 liradan satılıyor. Bir başka ilginç ürün ise giyilebilen dövme. Farklı tasarımları bulunan dövmeler, ilana göre yüzde 100 esnek malzemeden yapılıyor, gerektiğinde çıkarılabiliyor ve dikişsiz olarak üretiliyor.

Kapalı alanlarda sigara içme yasağından sonra tiryakilerin yağmur altında da sigara içebilmesi için üretilen kül tablalı sigara şemsiyesi 50 liradan satılıyor.

Bir diğer ilginç ürün ise 80 liradan satışa sunulan topuklu hoparlör.

Topuklu hoparlör, enerjisini bilgisayardan alırken, ek kabloyla bilgisayar veya mp3 çalara bağlanabiliyor.

Sitede ilanla satışı yapılan yüzlerce ilginç ürün arasında parmak bateri, kelime bulmaca saat, hoparlörlü şişme koltuk ve gizli anahtarlık da yer alıyor.

UÇAN ALARMLI SAAT

İnternet sitelerinde en fazla incelenen ürünler arasında yer alan alarm çalar çalmaz yataktan çıkmayı garantileyen uçan alarmlı saat 25 liradan satılıyor. Sabahları alarmı kapattıktan sonra tekrar uyuma sorununa çözüm bulmak için üretilen saat, ilginç özelliği ile dikkat çekiyor. Çalmaya başlayan alarmla beraber saat üzerindeki pervane de dönerek havalanmaya başlıyor. Alarmı susturmanın tek yolu pervaneyi yakalayıp yeniden yerine takmak.

Hint kültüründe binlerce yıllık geçmişi olan çivili yatakların modern ve "yumuşak" versiyonu da sitedeki ilgi çekici ilanlar arasında. Hindistan’da yoga yapan kişiler tarafından bedensel ve zihinsel mükemmellik için kullanılan çivili yatakların, meditasyon teknikleriyle acı hissetmeme ve iç huzuru sağlama amacına yönelik olduğu belirtiliyor.

İnternet sitelerinde, buz bardak, sudoku tuvalet kağıdı, çift kişilik kravat, karınca akvaryumu, renk değiştiren şemsiye, parmak davul seti, giyilebilen battaniye gibi pek çok ilginç ürün de satılıyor.

SİHİRLİ ISITICI İLE HER YERDE ISININ

İnternet siteleri, her yerde kullanılabilen seyyar sihirli ısıtıcının satıldığı farklı ürünlerle sanal alemde müşteri sayısını artırmayı hedefliyor.

Maçlarda, açık hava konserlerinde, evde, sokakta, arabada kullanılabilen ve 25 liradan satılan taşınabilen sihirli ısıtıcılar, her yerde ısınma imkanı sunuyor.

İlginç ilanlar kategorisi altında satış yapılan ileri teknoloji ürünü lazer sanal klavye 299 liradan satılıyor.

Facebook'a Türkçe kütüphane !


Facebook'a Türkçe kütüphane

Bu uygulama Facebook hesabına bir kez yüklenerek aktif hale getiriliyor

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kütüphane Dökümantasyon ve Daire Başkanlığı, öğrencilerinin internette en çok zaman geçirdiği sitelerden biri olan Facebook'ta kütüphane kurdu
Facebook hesabında bir kez 'bookshelf' uygulamasını yükleyerek sistemini aktif hale getiren öğrenciler, Facebook'ta olduğu süre boyunca kütüphane hizmetinden yararlanabiliyor.
Öğrenci, uygulamayla istediği kitabı bir tuşa basarak arayabiliyor, kütüphanede varsa ayırtabiliyor, kitabın elektroniği varsa indirebiliyor, daha önce aldığı ödünç kitapları görebiliyor hatta, varsa cezasını kredi kartıyla ödeyebiliyor.
Hacettepe Teknokent'te kurulu yazılım firması direktörü Kıvanç Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, web kaynaklı bir araştırmaya göre dünyadaFacebook kullanımında 7. sırada olan Türkiye'de, 37 milyondan fazla internet ve 31 milyondan fazla Facebook kullanıcısı olduğunu söyledi.
İnternet kullanıcısı beklentilerine yer veren araştırmalarda da kütüphanelerin bankalar gibi elektronik ortamda ulaşılabilecek mekanlar haline gelmesinin istenildiğine dikkati çeken Çınar, bu nedenlerden altyapısını hazırladıkları bir uygulamanın mayıs ayında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde hayata geçirildiğini belirtti.

ÖĞRENCİ KÜTÜPHANE ALIŞKANLIĞI KAZANIYOR

Gençlerin en çok zaman geçirdiği sosyal paylaşım sitesinin Facebook olduğu tespitiyle çalışmalara başladıklarını ifade eden çınar, "2 ay önce İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi'nde kurulumunu yaptığımız uygulamayla öğrenciler vakit geçirmekten en çok hoşlandıkları site vasıtasıyla kütüphane alışkanlığı kazanıyor" dedi.
Çınar, şöyle devam etti:
"İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kütüphanesi, kullanıcılarına tüm işlemlerini Facebook üzerinden gerçekleştirme olanağı sunuyor. Kullanıcılar, kişisel Facebook hesapları ile kütüphane kullanıcı hesaplarını bir defa eşleştirmeleri halinde, kişisel Facebook hesapları üzerinden kütüphaneyi tarayabilir, kitap ayırtabilir, ödünç aldıkları kitapların süresini uzatabilir ve ilgili kitabın elektronik versiyonu var ise indirip okuyabilir.
Öğrenciler ayrıca Facebook üzerinden gördükleri kütüphanede 'library search' bölümüne girdiğinde aradığı tüm kitapları tek tek görebiliyor. Eğer isterse kütüphanede bulunan bütün kayıtların sonuçlarını da çağırabilir. İstediği kaydın olup olmadığını raf numarası detayına kadar görebiliyor. Ayırttığı kitapları geri vermeyi geciktirdiği için aldığı cezaları görüyor; hattaFacebook hesabından kredi kartıyla bunu ödeyebiliyor.'

ARKADAŞI, KULLANICININ OKUDUĞU KİTABI GÖREBİLİYOR

Kullanıcının istediği takdirde uygulamayı arkadaş listesindekilerle de paylaşabildiğini kaydeden Çınar, "Böylelikle arkadaşları, kullanıcının kütüphaneden aldığı ya da okuduğu kitapları görebiliyor ve ilgi çekici olanları kendi kütüphanesinden talep edebiliyor" diye konuştu.
Çınar, uygulamanın kurulum çalışmalarının Bilkent, Hacettepe ve Dumlupınar üniversitelerinde de devam ettiğini sözlerine ekledi.

Google'ın Samsung ile Apple arasındaki hukuk mücadelesinde, Samsung'a gizli destek sağladığı iddia ediyor




CNET tarafından yayınlanan habere göre, Apple ile Samsung arasında sürmekte olan davaların ABD ayağında, Google'ın Samsung'a dava sürecinde gizli bir şekilde destek verdiği iddia ediliyor.

Samsung'un Apple'a karşı verdiği hukuk mücadelesinde arka planda desteğini sürdürdüğü söylenen, Google'ın Samsung'a stratejik ve belge desteği sağladığı belirtiliyor. Ayrıca HTC ve Motorola'nında patent davalarında Google'dan yasal destek aldığı da dile getiriliyor. Google ise şu an için bu iddiaları reddetse de davanın Samsung aleyhine sonuçlanarak, Android işletim sisteminin de bu durumda etkilenebileceğine dair bazı endişeleri olduğu da belirtiliyor. Ancak, davanın tasarım odaklı olduğu düşünülecek olursa Android'in etki altında kalması olası bir sonuç gibi görünmüyor.

Apple ile Samsung arasındaki dava sürecinde Galaxy Nexus'un mercek altına alınmasıyla birlikte Google'ın Samsung'a olan desteğinin daha fazla hissedilmesi bekleniyor. 

AMD'nin yeni nesil işlemcileri Ekim ayında geliyor !


     


 AMD'nin masaüstü sistemler için hazırladığı yeni nesil işlemcilerinin çıkış tarihi netleşti. Yüksek performans segmenti için Vishera kod adını taşıyan ve Piledriver çekirdek tasarımını temel alan ikinci nesil FX işlemcilerini, daha alt kategoriler içinse yine Piledriver tasarımını temel alan ve Radeon HD 7000 serisi entegre grafik birimi ile gelen Trinity kod adlı yeni jenerasyon Fusion ailesini sunacak olan AMD, lansman için son çeyreği bekliyor.
  
Dizüstü bilgisayarlar için hazırladığı mobil Trinity işlemcilerini geçtiğimiz aylarda piyasaya süren AMD, masaüstü sistemlere yönelik ürün güncellemesini ise Ekim ayında gerçekleştirecek. Elimize ulaşan bilgilere göre  hem FX hem de Fusion ailesi Ekim ayı içerisinde muhtemelen Windows 8 lansmanı (26 Ekim) ile benzer tarihlerde duyurulmuş olacak. İkinci nesil Fusion işlemcileri için A85X kod adlı yeni çipsetini lanse edecek olan AMD, yeni FX modelleri içinse herhangi bir çipset güncellemesi yapmayabilir. Daha önce 1090FX yonga setinin hazırlandığı ifade edilmiş ancak daha sonra bu bilgi gündemden düşmüştü.
Piyasadaki birinci nesil FX işlemci ailesi, Intel'in üst seviye modellerine kafa tutmakta sıkıntılar yaşayan AMD, Piledriver tasarımı ile genel performansı %15'e varan oranda arttırmayı hedefliyor. Turbo Core 3.0 teknolojisini içerecek olan Piledriver tabanlı işlemciler, döngü başına komut başarımındaki artış, düşürülen akım kaçağı ve buna bağlı frekans artışı ile özellikle medya odaklı iş yüklerinde, ilk jenerasyona göre daha yüksek performans sunacaklar. Resonant Clock Meshing teknolojisi ile verimliliğinin arttırıldığı ve ısı seviyesinin düşürüldüğü ikinci nesil FX işlemcilerin en hızlı modelinin FX-8350 olması bekleniyor.

iPhone'lara büyük indirim !

iPhone'lara büyük indirim !

iPhone 5'in gelmesi yaklaştıkça diğer versiyonlarının fiyatlarında indirim yapılıyor.


Apple'ın, önümüzdeki ay altıncı nesil iPhone'unu açıklaması bekleniyor. iPhone 5'in gelecek olması mevcut iPhone satışı yapan perakendecilerin iPhone 4S modelinde büyük bir indirime gitmesine neden oldu.
Bu hafta başında Sprint'in, Apple'ın akıllı telefonu iPhone 4S'i 149.99 dolar fiyat indirimine gittiği haberleri geldi. Şimdi ise Apple'ın perakende mağazalarında cihazın fiyatında Sprint ile aynı indirime gittiği görülüyor.
MacRumors sitesi çalışanları yayınladığı haberdeki sözleşme resmine göre Apple'da iPhone 4 ve 4S'de indirime gidiyor ve resimde de göreceğiniz gibi 149 dolardan başlayan Sprint ile aynı fiyata bu cihazları satışa sunuyor.

HP gelmiş geçmiş en büyük zararını yaşıyor !

HP gelmiş geçmiş en büyük zararını yaşıyor !

Teknoloji devi HP, bu yılın üçüncü çeyreği için öngördüğü zararın yaklaşık 9 milyar dolar olduğunu duyurdu.


Şirketten yapılan açıklamada, 2012 mali yılının üçüncü çeyreğinde şirket tarihinin gelmiş geçmiş en büyük zararının açıklanacağı belirtildi. Buna rağmen, şirketin hisse başına gelir beklentisi ise iyi seviyede gidiyor. Ancak HP'nin 2008'de Electronic Data Systemsşirketini satın alması ile bu yüksek seviye dibe vuracak gibi görünüyor. Çünkü, dev bilgisayar üreticisi 14 milyar dolara mal olan bu satın alma için yılın üçüncü çeyreğinde defterlerine zarar olarak 8 milyar dolar zarar yazacak. Şirket, bu işlemin ardından hisse başına 4.49 dolarlık bir gelir kaybı ve toplamda yaklaşık 8.85 milyar dolarlık bir zararın oluşmasını beklediğini açıkladı.

Antakya'daki 7 tonluk dev yılan




      Tam olarak bi ay önce antakya hava alanı yakınlarında süreye barajı yakınlarında antakya özel işçileri barajı özel iş makineleriyle temizlerken bi sarsıntı hissedildi sonra bi an ortaya bi yılan çıktı işçiler hemen ele koyulur iş makineleriyle yılanı ezip öldürdüler sonra özel bi askeri tir ile uydu kent yakınlarına getiriler yılan ışte şöyle fotoğraflara vesile oldu tam olarak 7 tonluk yılan görenler çılgına döndü ve bu bir gerçek yılan.

Dev yılanın fotografları için tıklayınız 

Universal Monsters Online ( Kapali Beta)


Oyunun Hikayesi : Universal Monster Online: Film Kahramanlarının Savasları

    Drakula, Kurt Adam veya Frankenstein gibi ünlü korku filmi efsanelerinden birini karakter olarak seç ve bu MOBA oyunundaki arena savaşlarının üstesinden gel!
    Diğer oyuncularla bir canavar sürüsü oluştur ve rakip ekibe karşı koy! Stratejik hareket edin, birlikte çalışın ve canavarlarınızın farklı yeteneklerini ustaca kullanıp rakibinizi alt edin.
    Universal Monsters Online heyecanlı oyun deneyimini, korkutucu ses efektlerini ve kaliteli 3D grafiklerini ünlü korku filmlerinin tüyler ürperten atmosferiyle birleştiriyor.

      Bigpoint yepyeni bedava tarayıcı tabanlı MOBA oyunu, Universal Monsters Online'nın kapalı beta kayıtlarını açtı.Oyuncuların oyunda klasik Universal Studios kahramanları: Frankenştayn, Drakula ve Kurtadam rolüne bürünebileceklerini aktaran Bigpoint, Unity 3D teknojisini kullanıyor.Universal Monsters Online'nı indirmeden hızlı ve tempolu bir şekilde oynayabileceğimizin garantisini veren Bigpoint, oyunda kıyafet ve özel yeteneklerin gerçek para ile satılacağınıda belirtti.
Kaynak : Aliveingames

      Oyun şuan kapalı betasını açtı arkadaşlar. Dota , League of Legends tarzı moba oyun oynayan arkadaşların oynamalarını tavsiye ederim.Oyun browser üstünden oynanıyor. Herhangi bir indirme oyun yüklme yok. Benim gördügüm ilk Browser Moba . Oyun browser oldugundan dolayı çok yüksek grafikleri yok ama bence denemeye deger. Verdigim linkten üyelik işlemini tamamlayarak oyuna hemen giriş yapabilirsiniz...


SinePoPCorN Film Blogger Temasi


sade film blogger temasi


      İlk olarak herkese merhaba arkadaslar. Bu sizlerle paylasacagım ilk temam olmakla birlikte 
' Paylasmak güzeldir' sloganını blogumda başlatmıs bulunmaktayım :) Yeni paylasım yapacagım kategorileri açmak için blogumda sag tarafta anket açıcam ve sizin istekleriniz dogrultusunda ve ihtiyacınıza göre yönelicez. Her neyse nerden gene nereye geldik. Geyige sarmadan bugünkü ziyaretimizin amacına gelelim. Bugün size (sanırım ozicab'ın filmadresi temasının aynısı) (çaktırmayın!) gördügüm bir film teması vardı benim gibi keşke şu temanın dosyası vahiy yoluyla gelse diye içinden geçirenler için birazcık ugraşıp ( tabi benim gibi bir kod özürlü için zor bişey olsada :) ) elimden geldigince düzenlemeye çalıstım arkadaslar. Kullanmak isteyenler olabilir düsüncesiyle paylasmak istedim. Yanlız sizden bir istegim var. Google profilini ve Facebook sayfamı begenerek destek olursanız sevinirim ( Hiç kimse begenmiyo da sıkıntı var biraz :) ) Neyse neyse kulaklarım çınlamadan paylasayım şu temayı. Bir tema paylascaktık nelere nelere girdim :) Herkesden özür diler. Begenende begenmeyendende allah razı olsun der ve ben kaçar ...